(e-)Sports Business Innovator worden?
Een vakopleiding met een mbo of hbo diploma;
een creatieve aanval!

Toetsing, examens en diploma's

mbo of hbo diploma

Je hebt volle schoolweken, die in een vast lesrooster, het praktijkleren en de voetbal trainingen combineert met het leven als een prof.

het vakdiploma

Je hebt een persoonlijk doel en dat zet je om in een totaalplan. Het plan is de vertaling van alle lesstof (theorie) naar de praktijk. Zo wordt leren pas echt leuk!

voetbal opleiding

de voetbalopleiding

Een opleiding met één voorwaarde, jouw ontwikkeling, ambitie en passie voor voetbal, is met wekelijks tenminste 8 uur training persoonlijke coaching, leidend!

Je verkrijgt het mbo 3 of 4 diploma en het vakdiploma “Business Innovation”, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordelingen voldoende zijn, positieve afronding opdrachten “Loopbaan Burgerschap ” en het examen beroepspraktijkvorming (proeve van bekwaamheid) met een voldoende is afgerond. Daarnaast zijn alle verplichte vakken, Nederlands, Engels, rekenen en een vreemde taal, bij het Centraal Examen met een voldoende afgerond.

Elke module wordt afgesloten en beoordeeld met en/of :
§ een mondelinge presentatie voor de potentiële investeerders en klanten voor jouw sales- of businessplan.
§ een praktijkopdracht (uitvoering) ten gunste van je eigen plan.
§ een schriftelijke opdracht, welke een integraal onderdeel uitmaakt van je sales- of businessplan.
§ een schriftelijke toets over de behandelde lesstof in de module.

Voor de kort hbo opleiding wordt in aanvulling op de bovenstaande beoordelingen, een eindscriptie geschreven. Wanneer een voldoende is behaald voor deze afronding, verkrijg je het Associate degree Business Management. Je kunt met een aanvullend studiejaar, stage en scriptie het Bachelor degree Business  Management halen.

Geef jij vorm aan de voetballerij van 2030?!

Wat de opleiding uniek maakt!

 • Je werkt aan de ontwikkeling van een eigen Start Up, door te leren in een voetbalorganisatie en de kennis en kunde om te zetten in een eigen plan
 • Je krijgt structuur door een vast en voltijd programma van 36 uur per week, met alle onderdelen voor jouw toekomst!
 • Je hebt keuzevrijheid van studierichting, die wel afhankelijk is van je vooropleiding natuurlijk
 • Je behaalt een erkend MBO 3 of 4 diploma of kort hbo Ad
 • Je behaalt een erkend vakdiploma “Ondernemer Voetbalondernemer”
 • Er is een goede balans tussen theorie en praktijk: het direct toepassen van de theorie in de eigen onderneming maakt leren leuk
 • Je werkt met gemotiveerde medestudenten met dezelfde passie, op en buiten het veld
 • Je krijgt docenten en Business Coaches uit de praktijk in een die bekend zijn met de voetbalomgeving
 • Opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar of via  DUO lening te bekostigen

Praktijkervaring
"No Pain, No Gain!"

Als erkend leerbedrijf geven wij onze student-voetballers, in aanvulling op het goede werk van de onderwijsinstelling en docenten, workshops en master classes ten aanzien van ondernemerschap, management en imagineering. De spelers en studenten vormen in eerste instantie onder leiding van een Talent Manager of Business Coach (praktijkbegeleider) een totaalorganisatie, verantwoordelijk voor de uitvoer van een nieuw of doorlopend project.

De student-voetballers solliciteren voor hun rollen in een projectteam en worden met het “No Pain, No Gain” principe aan de doelstellingen van het project gehouden. Uiteindelijk ontdekt een student-voetballer zo of het ondernemerschap bij hem of haar hoort en past. Daarbij gaan wij als organisatie met de student-voetballer aan de slag. Wij willen ontdekken hoe wij die kunde en ambitie, verder dan de opleiding en de sport, kunnen ondersteunen.

Het doel is dat iedere stagiaire uiteindelijk met zijn ambitie ziet hoe hij de wereld van 2030 gaat beïnvloeden, op een positieve manier! Imagine That!

Overzicht van de modules
"Business Innovator"

Leerlijn "Business Innovator"

bij ROC's en hogescholen in heel Nederland

Business Innovator - kort hbo (Ad)
Management

Bij de Associate degree (Ad) Management pas je de kennis direct toe op projecten en opdrachten in de onderneming die je opzet. De ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven, de (semi-)overheid volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Door de crisis en bezuinigingen is de trend  ook in de sport ‘meer met minder’ bij veel van toepassing: bezuinigingen, efficiëntere werkprocessen en meer focus op de sportsector zijn enkele gevolgen. Als business innovator zie je kansen om nieuwe business te genereren.

Met de Ad Management word je voorbereid op de wereld van 2030 en leer je hierop te anticiperen. Centraal staat het ontwikkelen van je eigen leiderschap en ondernemerschap . Deze 2-jarige hbo-opleiding, waar je intensief wordt begeleid door je Talent Manager, is gericht op alle aspecten die te maken hebben met jouw eigen onderneming en het verbeteren en vernieuwen van de markt.

Business Innovator - mbo3
Allround Assistant Business Services

Ben jij iemand die houdt van aanpakken en graag collega’s en klanten wil helpen? Zorg jij er altijd voor dat zaken goed en op tijd geregeld zijn? Dan past de opleiding Allround Assistant Business services helemaal bij jou!

Jij bent ondernemend, servicegericht en proactief: een echte aanpakker dus! Je ontzorgt je collega’s bij klantenservice, marketing, personeelszaken, administratie, facilitair of financiële- en/of juridische diensten. Met jouw probleemoplossend vermogen weet je wat er nodig is om alles soepel te laten verlopen. Je weet hoe je standaardprocedures uitvoert, maar kan in onverwachte situaties ook het initiatief nemen. Je bent sociaal ingesteld en weet wanneer je je opdrachtgever moet inschakelen voor hulp.

 

Business Innovator - mbo4
Office & Management Support Specialist

Als Office & Management Support Specialist werk je vaak voor managers en directeuren. Je bent klantgericht, denkt drie stappen vooruit en komt altijd je afspraken na. 

Op jou kan het management bouwen! Dit werk brengt vaak deadlines met zich mee, dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent. Je ondersteunt bij office-taken: je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken en hebt cijfermatig inzicht. 

Als er een vergadering, congres of reis georganiseerd moet worden, stel jij je proactief op en neemt het voortouw in de organisatie en planning. Je hebt regelmatig contact met externen en bent in je front-officefunctie vaak het eerste aanspreekpunt voor een kantoor of directie.

"Studiereizen voor Business Innovation"

Voetbalbelevingen en studiereizen en naar Spanje, Frankrijk, Portugal en Engeland

Talent World verbind jouw ambitie aan de wereld van Frenkie de Jong in Barcelona en laat je schitteren in Parijs zoals Messi doet. 

Elke schoolvakantie mag je weer inpakken.  De ene keer in het vliegtuig, dan weer met de bus en een enkele keer met de boot. Alle ervaringen die je kunt bedenken in één studieprogramma, zoals een profspeler bij een BVO.

De studiereizen 2022-2023, worden in september van het studiejaar bekend gemaakt. 

Barcelona – mei 2023

Sinds 2009 reizen wij jaarlijks, in de meivakantie naar FC Barcelona voor een weeklang ongelofelijke voetbalbeleving

Madeira – juni 2023

Sinds 2017 begeleiden onze studenten de volledige reis en deelname aan de CR7 Cup bij Nacional CD op Madeira, Portugal

Parijs – december 2022

Sinds 2016 bezoeken wij PSG, en in samenwerking met Paris FC organiseren we de complete studiereis met alle ervaringen 

Twijfel je nog?

De opleidingen zijn BBL-opleidingen. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2, 3 of 4. Je kunt ook eerder klaar zijn. Dat hangt af van je vooropleiding en hoe jij je ontwikkelt. Je zit ongeveer 30% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op ten gunste van je businessplan. Je doet brede kennis op over financiële administratie, archiveren, budgetteren en andere financiële toepassingen. Daarnaast volg je vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

 • Gespreks- en onderhandelingstechnieken en onderhandelen bij het reserveren van locaties en faciliteiten.
 • Goed omgaan met bezoekers en andere relaties of groepen.
 • Organiseren van bijeenkomsten en reizen. Op de dag zelf fungeer je als gastvrouw en organisator.
 • Teksten schrijven in Engels en Nederlands.
 • Rapportages maken voor directie en management.
 • Bijhouden van website, social en intranet. Doorvoeren van huisstijl en teksten checken op spelling en aansluiting bij doelgroep.
 • Verwerken van financiële gegevens in een (project)administratie.
 • Eenvoudige facturen en declaraties verwerken.
 • Checken van eenvoudige contracten met leveranciers.

Als Allround Assistant Business Services kun je werken binnen zeer uiteenlopende organisaties. Denk hierbij aan bedrijven als: administratiekantoren, productiebedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, MKB bedrijven en in grote

bedrijven, instellingen of gemeentes. Het kan ook zijn dat je (project)ondersteunend werk doet voor zelfstandige ondernemers en verenigingen.

Met het diploma Office & Management Support Specialist kun je werken bij diverse soorten bedrijven en instellingen. In elke organisatie met een directie of manager.

 • Commerciële bedrijven
 • Stichtingen en verenigingen
 • Overheid zoals een gemeente. 
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten, waaronder een kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.

Instromen op niveau 2:

 • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
 • Entree diploma

 

Instromen op niveau 3:

 • vmbo-diploma, theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, sector economie; alle andere sectoren in overleg
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
 • mbo-diploma, niveau 2

 

Instromen op niveau 4:

 • vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg

 • mbo-diploma niveau 2

 • mbo-diploma Financieel administratief medewerker, niveau 3

 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

VOORUIT BETALEN?

Dan krijg je van ons 5% korting op de totale opleidingskosten! | € 8.550,- totaal

Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen!

€ 450,- per maand

20 termijnen | € 9000,- totaal

CURSUSGELD

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Kosten DUO 2022/2023: €1239,-

Naast het wettelijk bepaalde lesgeld/cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra’s. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 op gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 
 

 • Hbo – Communicatie
 • Hbo – Eventmanagement
 • Hbo – International Business and Languages
 • Hbo – Personeel & Arbeid / Personeelswerk

Van aanmelding tot inschrijving

Aanmelden voor een opleiding bij Talent World kent een aantal stappen tot je definitief bent ingeschreven. 

1. Je meldt je aan via onderstaande link of neemt telefonisch of per e-mail contact met ons op

2. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek met een Talent Manager en de opleidingscoördinator van het ROC of de Hogeschool

3. Je schrijft een motivatiebrief en ondergaat een persoonlijke motivatietest

4. Je stelt samen met je Talent Manager een persoonlijk coachingsplan op

5. Je ondergaat een sportmedische en/of sporttechnische test

6. Je start met de opleiding

Wil je dit echt? Meld je dan hier aan

Ga met ons in gesprek!

Wil je meer weten over de opleiding "(e-)Sports Business Innovator" ?
Vul het contactformulier in en de opleidingscoördinator neemt binnen 24 uur contact met je op!

Heb je een LOOTstatus?

Speel je bij een BVO of beleef je plezier aan een andere sport dan voetbal, maar wil je dit onderwijsprogramma volgen met een LOOT status, dan nodigen wij je uit om zo snel mogelijk in te schrijven.

Ben je een amateurvoetballer?

Speel je bij een amateurclub en wil je onder studietijd jezelf dagelijks uitgedaagd zien in je voetbalpassie, dan is het MBO Voetbal College helemaal jouw ding. De voetbalopleiding, gekoppeld aan het onderwijsprogramma wordt verzorgd door de Jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakt zo meer kans om gescout te worden!